MSV Schiespoor naar WTC Expo Leeuwarden

MSV Schiespoor heeft deelgenomen aan de WTC Expo Leeuwarden, die werd gehouden van 9-11 nov 2018. Dit is een hobby beurs. We stonden daar met een hele grote modulen baan. Het was een groot succes!!!

Er zijn zo’n 14 clubleden mee geweest. Een van hen was Ben. Hieronder zijn verhaal en wat foto’s. Ook een paar foto’s van Henny. En ook nog foto’s van Raymond.

——————————————————

Ben, jij hebt toch helemaal geen N-treinen!? Deze retorische vraag stelde een clublid mij, omdat ik mee ging naar het WTC in Leeuwarden. Inderdaad heb ik geen N-treinen, maar alleen HO-treinen.

Maar omdat ik toch een keer wilde ervaren hoe het is om met Schiespoor samen met andere clubleden op een beurs te staan, ben ik mee gegaan. Donderdagmiddag om 2 uur werd begonnen met de opbouw van de modulebakken. Rond 6 uur stond alles opgesteld. Daarna ingecheckt en opgefrist in het hotel en toen op zoek gegaan naar een Grieks restaurant. Daar hebben we lekker en gezellig met elkaar gegeten waarna de weg naar het hotel terug werd genomen voor een verdiende nachtrust.

Vrijdagmorgen met z’n allen ontbeten in het WTC. Fred had die ochtend boodschappen gedaan, zodat een ieder zijn buikje kon rond eten. Die ochtend werd gebruikt om alles goed rijdend te krijgen in combinatie met de elektronica. ’s Middags om 14.00 uur werd de beurs geopend voor het publiek tot 22.00 uur ’s avonds. Die middag mocht ik met wat Hondenkoppen rijden van Leo. Ondanks dat deze niet mijn voorkeur hebben, was het erg leuk om met deze verlichte treinstellen te rijden! Ik heb die dagen ook met treinstellen mogen rijden van Richard, Hennie, Fred en Raymond. Daarvoor mijn hartelijke dank!!

Zaterdagmorgen na het ontbijt in het WTC werden weer diverse treinstellen neergezet op de baan, zodat het publiek genoeg rijdend materieel kon zien. Regelmatig kregen we complimenten over de baan en vragen over hoe je iets zou kunnen doen. Erg leuk, want daar doe je het toch ook voor!        ’s Avonds had Fred een prima 3-gangen diner geregeld in het hotel, zodat deze dag weer goed werd afgesloten.

Zondag stonden we na het ontbijt in het WTC weer klaar om de bezoekers te verwelkomen. Deze dag was drukker dan voorgaande dagen, zodat we meer aanloop kregen. Weer complimenten gekregen en natuurlijk vragen over hoe iets op de baan was gebouwd of gedaan. Eind het einde van de beurs werd begonnen met het afbreken van de modulebakken met tussendoor een lekkere pizza, weer geregeld door Fred! Waarna weer richting huis werd gereden.

Zonder anderen tekort te willen doen, wil ik Fred bedanken voor de goede organisatie met betrekking tot onze huisvesting en de catering gedurende de beursdagen.

Daarnaast wil ik iedereen die mee was, ook danken voor de gezellige dagen die ik met jullie heb beleefd. Ik hoop dat ik als HO-er weer wat krediet hebt opgebouwd tussen al die N-rijders!!

Met vriendelijke groet, Ben