Onze vereniging

Schiespoor is opgericht in 1984, een aantal enthousiastelingen hadden behoefte aan een vereniging in Schiedam om hun kennis te delen en uit te bereiden.
Ons eerste onderkomen was bij de wijkvereniging “kluphuis zuid” in de Schiedamse gorzen. Elke clubavond werden de spullen netjes in een beschikbaar gestelde kast opgeborgen daar de ruimte door meerdere verenigingen gebruikt werd.
oude gasfabriek Bron Beeldbank Schiedam.

Al snel konden we verhuizen naar de overkant waar we de beschikking hadden over een complete verdieping van een oud schoolgebouw. Onze beneden buren waren drumband Juliana.
De school stond op de sloop nominatie waardoor er geen onderhoud werd gepleegd, als het buiten stormde lagen ook op de baan de boompjes plat, echte levende scenery.
In 1987 kregen we de gelegenheid om het voormalige kruisgebouw aan de westerkade 21 te kopen voor het bedrag van Hfl 1,00. Na een kleine opknap beurt betrokken wij deze locatie waar we nog steeds met veel plezier onze hobby bedrijven.
Helaas valt in 2017 het doek voor ons clubhuis, door herinrichting van de Westerkade heeft de gemeente de grondhuur opgezegd. Er start een zoektocht naar een nieuwe locatie welke gevonden wordt op het Spinhuispad 36. We betrekken samen met SOOS Blauwhuis dit pand en gaan met een fris begin de toekomst in.